Beijer erbjuder PEFC-certifierade träprodukter i alla sina varuhus

Beijer Byggmaterial erbjuder nu PEFC-certifiering på hela sitt sortiment av träprodukter hos samtliga varuhus, enligt ett pressmeddelande.

Alla Beijers byggvaruhus är sedan 2019 certifierade enligt PEFC. Det innebär att kunderna kan gå in i vilket byggvaruhus som helst i hela landet och vara säker på att allt virke följer standardkraven för ett hållbart skogsbruk.

— För oss är det viktigt att köpa ansvarsfullt avverkat trä, enda från att det varit frö tills det når vår kund, säger Alexandra Rosenqvist, miljö- och hållbarhetschef för Beijer Byggmaterial, i pressmeddelandet.

– I allt fler upphandlingar är det ett absolut krav att virket är certifierat och vi förväntar oss att det ökar ännu mer. Många kommuner har som krav att allt deras trämaterial ska vara certifierat, fortsätter Alexandra Rosenqvist.

Läs hela pressmeddelandet från Beijer Byggmaterial på Mynewsdesk:

https://www.mynewsdesk.com/se/beijerbyggmaterial/pressreleases/beijer-stoerst-i-sverige-paa-pefc-certifierat-virke-3005014

Bilden: För oss är det viktigt att köpa ansvarsfullt avverkat trä, enda från att det varit frö tills det når vår kund, säger Alexandra Rosenqvist, miljö- och hållbarhetschef för Beijer Byggmaterial. Foto: Beijer

Please follow and like us:
Kommentarer är stängda.