Finalister till PEFC-sponsrat arkitekturpris presenteras

Sju stycken finalister har utsetts till det PEFC-sponsrade arkitekturpriset ”Best Use of Certified Timber Prize” som kommer att delas ut för första gången i år. Internationella PEFC presenterar nu finalisterna på sin webbplats.

Priset riktar sig till projekt där certifierat trä i någon form har använts på ett innovativt, pedagogiskt eller konstnärligt sätt. Genom att sponsra priset vill PEFC slå ett slag för att bygga i trä som en del av en hållbar framtid.

Bland finalisterna kan nämnas the Royal Academy of Music’s Theatre och nya Recital Hall i London där trä har använts för att skapa speciella ljudkvaliteter och en ny byggnad för Norges tekniska och naturvetenskapliga universitet (NTNU) i Gjövik som har ritats med hållbarhet som ledstjärna och där certifierat virke är det huvudsakliga konstruktionsmaterialet.

Totalt anmälde 40 arkitekter från över 20 länder projekt till priset. Den slutliga vinnaren kommer att utses vid World Architecture Festival (WAF) i Amsterdam den 30:e november i år.

Läs mer här: ”Discover the finalists for the Best Use of Certified Timber Prize III”

Please follow and like us:
Kommentarer är stängda.