PEFC fyller 20 år!

I år är det 20 år sedan startskottet gick för PEFC:s globala arbete för hållbart skogsbruk. Under 2019 kommer PEFC att på olika sätt uppmärksamma två decenniers arbete för världens skogar.

Det var år 1999 som skogsägarrörelsen i olika delar av Europa gick samman och bildade ett skogscertifieringssystem utifrån mindre skogsägares och familjeskogsbrukets förutsättningar.

– Det var ett problem på 90-talet att det inte fans något certifieringssystem som var anpassat för mindre skogsägare, förklarar Ben Gunneberg, CEO för PEFC International sedan starten för 20 år sedan.

– 25 procent av världens skogar ägs av mindre skogsägare så det är väsentligt för oss alla att dessa skogar brukas hållbart. Genom att ge dessa skogsägare möjligheten att certifiera sitt skogsbruk bidrog PEFC till ett stort kliv framåt för hållbart skogsbruk och vi fortsätter att jobba hårt för att PEFC-certifiering ska vara fortsatt tillgänglig och relevant för skogsägare världen över, säger Ben Gunneberg.

Idag är två tredjedelar, eller mer än 300 miljoner hektar, av all certifierad skog i världen certifierad enligt PEFC:s kriterier för hållbart skogsbruk.

PEFC-alliansen firar på olika sätt under året

PEFC kommer under året att uppmärksamma 20 års arbete för världens skogar. Och det finns möjligheter för den som vill att fira tillsammans med PEFC.

I mars är det till exempel dags att greppa kameran för den som vill vara med i PEFC:s internationella fototävling. Mer information om tävlingen kommer. Håll utkik på vår hemsida.

Som PEFC-certifierat företag har du möjlighet att ytterligare synliggöra ditt engagemang för PEFC och hållbart skogsbruk tillsammans med andra PEFC-medlemmar världen över. Det kan du göra genom att använda PEFC:s speciellt framtagna logotyp för 20-årsfirandet på ditt marknadsföringsmaterial under året. Denna logotyp finns att ladda ner för innehavare av PEFC-certifikat i PEFC:s logo-generator.

Läs mer – nyhetsartikel från PEFC International: ”PEFC turns 20!”

Please follow and like us:
Kommentarer är stängda.