Märk dina certifierade produkter

Säljer ditt företag PEFC-certifierade produkter? Tala om det för kunderna genom att använda PEFC-märkningen på produkterna och i informationsmaterial. Med hjälp av PEFC:s logogenerator skapar du enkelt etiketter anpassade för olika produkter.

Märk dina certifierade produkter

Marknaden efterfrågar i allt högre grad hållbart producerade produkter. Genom att använda PEFC-märkningen på dina certifierade produkter kommunicerar du på ett synligt sätt till dina kunder att produkten är producerad av hållbart producerad råvara under ansvarsfulla förhållanden.

PEFC-märkningen visar också att ditt företag engagerar sig i hållbarhetsarbete och stöttar ett hållbart skogsbruk. Företag som är certifierade enligt PEFC:s spårbarhetsstandard måste ha en giltig varumärkeslicens. Licensen ger företaget rätt att använda PEFC-märkningen både på sina certifierade produkter och i marknadsföringsmaterial som broschyrer och på webbsidor.  


Så här ansöker du om varumärkeslicens

Spårbarhetscertifierade organisationer ska ha en giltig licens för PEFC:s varumärke. Med licensen följer ett unikt licensnummer som ska användas tillsammans med märkningen. 

Ansökan om varumärkeslicens görs  särskild blankett som kan laddas ner här:  

Ansökningsblankett för varumärkeslicens (skrivbar) 211.17 Kb

Den fullständiga blanketten (5 sidor) skickas till svenskapefc@pefc.se eller till adress Svenska PEFC, SE-112 51 Stockholm

När ansökan/kontraktet om varumärkeslicens är på plats får du en bekräftelse på detta tillsammans med information om ditt licensnummer. Du kan då registrera ett konto i PEFC:s logogenerator. Efter att kontot har blivit bekräftat av PEFC kan du börja skapa dina anpassade märkningsetiketter i logogeneratorn.


Skapa din märkning med PEFC:s logogenerator

PEFC erbjuder tre olika märkningar - två stycken för märkningar av produkter och en märkning för marknadsföring. Här kan du se dessa märkningar i standardutförande. 

Med hjälp av PEFC:s logogenerator skapar du PEFC-märkningsetiketter som är anpassade till dina specifika produkter och marknadsföringsbehov och med ditt företags licensnummer. Den här nya versionen av generatorn skapar etiketter i linje med kraven i den senaste versionen av PEFC:s varumärkesstandard (från 2020). Verktyget ger den information du behöver om märkning på produkter, användning av PEFC:s logotyp på hemsida, i marknadsföringsmaterial mm. 


Gå till PEFC:s logogenerator

Klicka här för att registrera ett konto i PEFC:s logogenerator eller för att logga in om du redan har ett konto.